Sopivan kokoinen yritys


Aroma Bakeri & Konditori sijaitsee Koivulahdessa. Leipomo voitti Suomen Paras Leipomo tittelin vuonna  2014. Tämän leipomon omistaa Maria Vestergård, joka on yrittäjänä ollut sarjayrittäjä. Aroma Bakeri & Konditori on hänen kolmas yrityksensä. Ensimmäinen yritys Maria Vestergårdilla oli vähän aikaa valmistumisensa jälkeen, kun hän osti Vaasan kauppahallissa sijainneen kahvilan. Hän oli aluksi siellä töissä ja päätyi ostamaan sen itselleen. Hän muokkasi ko. kahvilan ideansa mukaiseksi lounaskahvilaksi ja myi sen sitten viiden vuoden kuluttua uudelle yrittäjälle,

Syksyllä 2011 hän perusti kaksi yritystä. Armoa -leipomon ja kahvilan nimeltä 1h+k. Hän myi kahvilan pois aika nopeasti ja päätti keskittyä leipomoon.  Suomen Paras Leipomo-kilpailu nosti hänet ja hänen yrityksensä koko kansan tietoisuuteen.

Vestergård sanoo, että hän haluaa pitää leipomonsa juuri tämän kokoisena kun se nyt on. Hän ei halua kasvattaa yritystä eikä perustaa franchising-ketjua. (Nette 4/2014)

Suomessa puhutaan paljon siitä, että yritysten tulisi kasvaa. Kuitenkin yrittäjä, joka vastaa yrityksestä ja sen toiminnasta, saa ihan itse päättää siitä lähteekö mukaan laajamittaiseen kilpailuun ja valtaamaan uusia markkinoita vai pitääkö yrityksenä itselleen sopivan kokoisena, niin että voi edelleenkin tehdä juuri sitä työtä, mitä rakastaa.



Comments