Arviointikriteerit vapuksi

Tuli sitten hankittua muutama haalarimerkki menneen vuoden loppupuolella, kun oli tuttu opiskelija niitä myymässä. Vähän aikaa näitä pyöritellessäni totesin, että tässähän ovat open uudet arviointikriteerit. Lupasin julkaista tulokset Vapun nurkilla, sillä tähän aikaan vuodestahan tulee  kaikenlaista muutakin opiskeluun liittyvää vähemmän virallista asiaa.

Tästä se lähtee.5
Ei mitään merkkiä. Vitonen on vaan vitonen. Siinä on sellaisenaan kaikki kohdallaan.  Täysin ilman  selityksiä. Usein 5 opiskelija, joka oikeasti ansaitsee arvosanakseen täyden 5, epäilee, että ei ole saanut tehtävää läpi ja ei ota uskoakseen hyvää arvosanaansa. Hän ajattelee, että tähän TÄYTYY olla koira haudattuna.

Jatkettu = 4 
Tästä ei työ enää paljon voi parantua. Kaikki osaset lähestulkoon täydellisiä. Jotakin pientä säätöä pitäisi tehdä, mutta anna olla ja puske eteenpäin, sillä 4 on todella hyvä numero.


Porkkana = 3 
Tässä on varsin maino runko. Vielä kun vähän teet työtä, tästä tulee mainio jatkettu. Sinun pitää opetella suhtautumaan akateemisiin asioihin vakavuudella, etenkin jos olet ajatellut jatkaa yliopistossa.

2 = 
Kuvittelit saavasi vitosen, kun olit käyttänyt aikaa ja energiaa omasta mielestäsi todella paljon. Kävit tunnillakin kerran tai kaksi. No, toki olit copy pastea oppinut käyttämään jo varsin mukavasti, mutta et osoittanut juurikaan sitä, mitä olet asioista ajatellut.


1 = 
Miten h******ssä tämä on mahdollista? Olit varma, että tämä on vähintään nelosen työ eikä vitonenkaan olisi ollut yhtään liikaa. Opettaja ei taida todellakaan ymmärtää mistään yhtään mitään. Päätät siis laittaa opettajan tiukoille. Sinä kyllä osaat asiat. Käyt pitkään sähköpostikirjeenvaihtoa ja valitat opettajasta. Käviköhän mielessä, että ope on saattanut elämänsä aikana lukea muutaman tehtävän aihealueesta ja jotenkin osaa olettaa, mitä pitäisi osata, jotta tehtävästä saisi vähän paremman arvosanan.


0 = 


Siis pitikö jotakin palauttaa? Ai pitikö siihen tehtävään kirjoittaakin jotakin. Ai että kirjoistakin. No et nyt sitten ehtinyt kirjastoon entä löytänyt tehtävänantoa (=et koskaan käynyt sitä lukemassa) Moodelsta. Onneksi olkoon, jos olet tekniikan ylioppilas,  sinusta tulee todennäköisesti poliitikko. Nyt sinulla ei kuitenkaan ole muuta vaihtoehtoa kuin tehdä tehtävä tehtävänannon mukaisesti. Todennäköisesti sinulla kuluu aikaa tähänä prosessiin 2-3 vuotta. Huomaat nimittäin valmistumishetkelläsi, että opintoja puuttuu. Toivo, että vanha opettajasi on vielä elossa tai häntä ei ole potkaistu opinajostasi ulos, sillä hän saattoi olla juuri niitä viimeisiä mohikaaneja, jotka vielä vaativat jotakin. Usko pois, hän ajatteli parastasi. Vaatimalla sinulta, hän yritti valmentaa sinua työelämän vaatimuksiin. On täysin oma ongelmasi, jos et ole tätä juttua tajunnut.Lähetetty Windows Phonesta

Comments