Kuinka yritykset työllistävätKuvan lähde https://pbs.twimg.com/media/C-_HVCHW0AIrhMk.jpg /Tilastokeskus. (5.5.2017)

Tämä kuvio on kuvakaappaus Keskuskauppakamarin Twiitistä. Näin yrittäjyystutkijan silmään pistää hieman tuo kuvassa oleva otsikko. Alle 600 yrityksen harteilla on kolmannes koko yksityisen sektorin työpaikoista. Se on todella paljon.  En halua millään tavalla väheksyä näin 572 yrityksen osuutta, mutta jokainen osaa laskea, luvut nähtyään, että mikro + PK-yritykset työllistävät yhteensä 67 % kaikista yksityisen sektorin työllisistä. Niillä on  suuri merkitys kansantaloudessamme on. 

Haluan painottaa niiden roolia siksi, että mikroyritykset ja PK-sektorin yritykset ovat niitä jonne syntyy niitä kaivattuja uusia työpaikkoja. Niiden joukossa on niitä kasvuhalukkaita start up-yrityksiä, joihin syntyy työpaikkoja ja joissa tarvitaan oikeaa osaamista.

Lainsäädäntö on tehty suurten yritysten näkökulmasta. Ehkä kannattaisi pohtia, millä tavalla  näitä kasvukykyisiä mikro- ja  PK-yrityksiä kannustettaisiin valloittamaan maailmaa. Byrokratian lisääminen ei nimittäin taida olla se ihan oikea vastaus auttaa yrityksiä kasvamaan (=työllistämään) ja kehittämään toimintaansa.


Comments