Päivä yrittäjän kanssa: Novafloor Oy

Kuvat Margit Mannila

Minulla oli ilo viettää iltapäivä Nofaloorin yrittäjän seurassa. Jarmo Myllymäki on aloittanut yrittäjän uransa 21-vuotiaana. Ensimmäisen yrityksensä hän on myynyt reilut kymmenen vuotta sitten. Ja kuten aktiivisella ihmisellä, jollaisia yrittäjät yleensä ovat, ei aika kulu peukaloita pyöritellessä kotona, vaan haasteita pitää saada. Niin hän sitten  aloitti poikansa Markus Myllymäen kanssa yrityksen itselleen vähän oudommalla alalla. 


Töihin tulevaa henkilökuntaa vastaanottaa linnunlaulu ja maisematapetti, joka vie ajatukset suomalaiseen koivikkoon. 

 Kyllä tästä ope tykkää!Yrityksen toimitilojan aulassa upea Tirinity-parketti ottaa tulijan vastaan. Parketti näyttää ja tuntuu upealta. Minä ainakin olin ihan myyty!

Yläkerrassa oli upea valikoima laminaatteja. Siellä oli muutama sellainen laminaatti, jonka voisin iskeä keittiön seinään esim. kaappien välitilaan. 

Pääkaupunkiseudulla asiakkaat voivat käydä tutustumassa näihin laadukkaisiin parketteihin Novafloorin näyttelytiloissa. Showroom löytyy sisutamiseen erikoistuneessa Kauppakeskus Viisarissa. Viisari sijaitsee osoitteessa Martinkyläntie 47, 01720 Vantaa.Päivän anti itselleni oli ammatillisesti merkittävä. Oma yritystoimintani on juuri nyt aika pienimuotoista käytännössä, mutta on hyvä havaita, että ne asiat, joita pidän esillä oppitunneilla, ovat juuri niitä, joiden kanssa yrittäjä joutuu päivittäin tekemisiin. 

Työsuhteeseen liittyvät asiat ovat aina haastavia. Etenkin silloin kun kaikki ei mene ihan putkeen, mutta jo pelkästään se, että yrittäjä palkkaa työntekijän, sisältyy siihen aika moinen määrä kaikenlaista, joka on yrittäjän vastuulla. 

Riskienhallinta on asia, johon yrittäjä törmää toistuvasti. Asikas on aina yrityksen ytimessä. Kenelle myyn-kysymys pitää olla kirkkaana mielessä. Hinnoittelussa yrittäjän on mentävä kate edellä. Tämäkin taitaa olla sellainen asia, jota nuoren opiskelijan on joskus hieman haastavaa ymmärtää.


Lähteet ja lukemisto

Mannila, Margit. (2012). Hinnoittelu Pricing. Perheyrittäjyys. (9.5.2017).
Mannila, Margit. (2016). Hinnoitteluun liittyvää aineistoa. Perheyrittäjyys. (9.5.2017).

Mannila, Margit. (2014). Kenelle myyn. Perheyrittäjyys. (9.5.2017).
Mannila, Margit. (2017). Liiketoimintasuunnitelma ja yhtiöoikeus. Perheyrittäjyys. (9.5.2017).

Mannila, Margit. (2015). Riskienhallinta. Perheyrittäjyys. (9.5.2017). 

Mannila, Margit. (2016). Tehtävä- ja tekijäanalyysi. Perheyrittäjyys. (9.5.2017).

Mannila, Margit. (2016). Työsuhteeseen liittyviä asioita. Perheyrittäjyys. (9.5.2017).
Comments