Perheyrittäjyys-blogi 10 vuottaKuva Margit Mannila

Tänään tulee kymmenen vuotta täyteen kun siirsin  tälle Bloggerin alustalle  postaukseni toiselta alustalta. Oikeasti blogi on siis vähän vanhempi, mutta varhaismurosikä on ihan hyvä vaihe. No siitä se lähti Perheyrittäjyys-blogin tarina siinä muodossa, missä blogi tänään on.  Esimmäinen siirtämäni postaus liittyi Schwartzin arvoulottuvuuksiin otsikolla: Shalom Schwartz the content and structure of values ,  tämä on muuten edelleenkin blogin luetuin teksti. 

Luetuimmat postaukset top 10- lista näyttää muuten tällaiselta:


Alussa blogi oli enemmänkin oma linkkiluetteloni, jossa tallensin mielenkiintoisia linkkejä ja lukemistoja luentomateriaalin tuottamista varten. Vähitellen blogi muuntui luentomateriaalini säilytyspaikaksi. Toisin sanoen, olen jakanut julkisesti materiaalini ennen kuin siitä edes puhuttiin.  Olen saanut valmistuneilta opiskelijoita palautetta, että on kiva kun tietää, että jos jotakin asiaa ei tiedä, niin voi mennä sun blogiisi katsomaan.

Julkaisuja
Näiden kymmenen vuoden aikana olen julkaissut täällä jo 939 postausta. Tämä postaus on järjestyksessä numero 940. Se on aika paljon, sillä suurin osa postauksista ovat sellaisia, että ne ovat vaatineet paljon taustatyötä.

Intohimona uuden oppiminen
Opetustehtävissä työskentelevänä voi olla kiitollinen siitä, että saa toteuttaa intohimoaan jatkuvaan uuden oppimsieen.  Olen vähitellen ryhtynyt tekemään blogin postauksista erilaisia koosteita, joiden avulla sisältöä on hieman helpompi hyödyntää ja asioita löytää, myös muiden kuin minun.  Esimerkkinä tällaisista koosteista ovat postaukset ProjektiKooste patentteihin, tavaramerkkihin ja tekijänoikeuksiin liittyvistä postauksista , Linkkikooste yrittäjyyden oppimisen tueksi, Opinnäytetyön tekeminen, Konkurssi (kooste), Sisällysluettelo,  ja Yritysoikeus , muutamia mainitakseni.

Maltillista kasvua
Blogin kävijämäärä on myös kokenut mullistavan muutoksen. Alkuaikoina kävijöitä oli muutamia satoja kuukaudessa, sitten vähitellen kävijämäärät alkoivat kasvamaan, niin että kävijöitä oli satoja päivässä ja tuhansia kuukaudessa. Nyt kymmenen vuoden aktiivisen työn jälkeen kävijöitä on joskus tuhansia päivässä ja kymmeniä tuhansia kuukaudessa. Tasaista nousua siis.

Erityisen mielenkiintoista on se, että hyvin merkittävä osa kävijöistä on Yhdysvalloista ja Englannista, Saksasta ja Ranskasta, Suomen lisäksi.

Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

“There is only one thing that makes a dream impossible to achieve: the fear of failure.”
 -Paulo CoelhoLähteet ja lukemisto

Mannila, Margit. (2016). Konkurssi (kooste). Perheyrittäjyys. (31.10.2017).

Mannila, Margit. (2017). Kooste patentteihin, tavaramerkkihin ja tekijänoikeuksiin liittyvistä postauksista . Perheyrittäjyys. (31.10.2017).

Mannila, Margit. (2017). Linkkikooste yrittäjyyden oppimisen tueksi. Perheyrittäjyys. (31.10.2017).  

Mannila, Margit. (2016). Opinnäytetyön tekeminen. Perheyrittäjyys. (31.10.2017)

Mannila, Margit. (2016). Projekti. Perheyrittäjyys. (31.10.2017).

Mannila, Margit. (2007). Shalom Schwartz the content and structure of values . Perheyrittäjyys. (31.10.2017). 

Mannila, Margit. (2017). Tässä blogissa julkaistut kirjoitukset 2016 Table of contents 2016 . Perheyrittäjyys. (31.10.2017). 

Mannila, Margit. (2015). Yritysoikeus. Perheyrittäjyys. (31.10.2017).Comments