Virheettömyyden vaatimus



 Kuvat Margit Mannila


Olen kuluvalla viikolla taas törmännyt muutamaan henkilöön, jotka eivät ilmeisesti ole koskaan tehneet ainuttakaan virhettä. Ainakin he ovat itse sitä mieltä. Ja ainakin he hanakasti kyttäävät sitä mitä toiset tekevät. 

Olen jo  joskus nuorena kuullut sanonnan, että kun mitään ei tee,  ei tee virheitäkään eikä tarvitse muuttaa mitään.  Vastaavasti kun  tekee paljon ja erilaisia asioita saattaa tehdä muutaman virheenkin, jotka voi pääsääntöisesti onneksi korjata. Voi olla joutuu tekemääna asioita toisenkin kerran ja kolmannenkin, mutta yleensä asiat kuitenkin menevät eteenpäin.

Virheettömyyteen on toki hyvä pyrkiä. Etenkin aloilla, joissa virheen tekeminen voi viedä ihmishengen.  Onneksi täällä meidän (talous) alallamme kuitenkin virheet tapahtuvat yleensä paperilla tai ne ovat väärinymmärryksiä, jotka voidaan helposti korjata. 

Yrittäjänä joutuu oppimaan moni asioita yrityksen ja erehdyksen kautta, silloinkin vaikka tietoa olisi saatavilla, voi olla niin, että ei sitä huomaa, osaa soveltaa tai ymmärrä. Kannattaisiko tehdä omasta ja siitä työkaverin elämästä  vähän helpompaa, tunnustamalla omat virheensä reilusti ja jos se työkaveri töppäilee, niin vosiko niihin töppäilyihinkin sitten suhtautua vähän armollisemmin ja sallivammin? 
Ei tietenkään ole pakko, jos ei haluu, mutta pieni positiivinen vire ja armollisuus saattaisi tehdä omasta(kin) elämästä paljon helpompaa.





Comments