Kuinka verkkokauppa perustetaan?
Kuinka sitten sinä tai minä voimme perustaa verkkokaupan? Suhteellisen helposti. Toki mahdollisuuksia on olemassa luonnollisesti useampia, joista valitseminen ei välttämättä ole kovin helppoa. On saatavissa ilmaisia tee-se-itse -tyylisiä pohjia joille kaupan rakentaminen ottaa hieman aikaa, mutta on toisaalta erittäin opettavaista ja mikä tärkeää usein pienellä pääomalla aloittavalle pk-yrittäjälle, ilmaisia. Verkkokaupan perustaminen (Evolution Solutions). Alustoja, joille verkkokaupan voi rakentaa löytyy Internetistä. Esim. suomalaisen Smilehousen Wosbee on yksi tällainen ja Amazonin käyttämä osCommerce , johon liittyviä oheita löytyy mm. tästä osCommerce ja palveluntarjoajia esim., Koodi Web Design Mainostoimisto KW Design verkkokaupparatkaisut.fi Analyctics
Verkkokauppatyökalut on pakattu ns. ZIP-muotoon. Tiedostojen asentamisesta ja avaamisesta (=purkaminen) on ohjeita internetissä. (Esim. Korpelan sivustolta löytyy hyvät kokonaisuus aiheesta. Zippaus ja unzippaus ohje myös tästä)
Ennen verkkokaupan perustamista reksiteröityminen yritysrekisteriin on paikallaan, sillä pelkästään rekisteröityminen verkkokauppiaaksi jollekin verkkokauppa-alustalle ei tee sinusta vielä laillista yrittäjää.
Yritysmuodot ja niiden ominaispiirteisiin liittyvää tietoa löytyy PHR:n ylläpitämältä sivustolta (linkki )
Lisäksi tarvitset
Webbitilaa verkkokaupallesi. Tässä yhteydessä tulee tutuksi termi Webhotelli. Webhotellitilaa verkkokaupalle on saatavilla palveluntarjoajilta laidasta laitaan. "huoneiden koko ja hinta" eli käyttöön saatavan tilan hinta vaihtelee . Webhotelli (engl. web hosting) on palvelu, jossa asiakas vuokraa palveluntarjoajan www-palvelimelta kiintolevytilaa omia verkkosivujaan ja muita verkkopalveluita varten. (Lähde: Wikipedia)
Esimerkkejä palveluntarjoajista: webhotelli.fi
Webbinen -sivustolla määritellään asia näin:
2.1 Mikä on webhotelli?
Webhotelli on palvelukokonaisuus johon sisältyy valmiina kaikki tarvittava www-sivuston julkaisua varten; domain (rekisteröinti/uusinta*) eli verkko-osoite [4.1], palvelintilaa kotisivujen säilytystä varten ja oheistoimintoja kuten sähköpostilaatikot, sekä luonnollisesti myös domainin nimipalvelun [4.7].
* .fi domainin tapauksessa hintaan lisätään Viestintäviraston maksu.
Sivustolla on selkokielisesti asiaa myös domainista:
4.1 Mikä on domain?
Domain eli verkko-osoite, esim. webbinen.net, on internetosoite joka voidaan ohjata tietylle palvelimelle tai kotisivulle. Domain voi olla 3-60 merkkiä pitkä ja voi sisältää a-z kirjaimia sekä - merkin. Domain muodostuu etuliitteestä, pääosasta ja päätteestä. Etuliite on yleisimmin www. Www-sivut tarvitsevat toimiakseen siis domainin ja palvelintilan. Karkeasti domainia voisi verrata vaikkapa puhelinnumeroon ja palvelinta puhelimeen.
fi-tunnus ja miten se haetaan Viestintävirasto ohjeita
Uranus.fi
Huomaa, että sinulla on lähtökohtaisesti oikeus oman yrityksesi nimeen ja siten myös oikeus ensisijaisesti rekisteröidä verkkokunnus:
Viestintävirasto on saanut asiakkailtaan runsaasti yhteydenottoja yrityksistä, jotka tarjoavat puhelimitse, sähköpostitse tai faksilla yritysten toiminimien mukaisia esim. .com- tai .eu-verkkotunnuksia. Näissä tapauksissa verkkotunnuksia tarjoava yritys kertoo, että joku aikoo juuri rekisteröidä kyseisen verkkotunnuksen ja nyt asiakkaalla on mahdollisuus saada itse rekisteröityä verkkotunnus, jos hän toimii nopeasti. Hinnat ovat usein huomattavan korkeita. (Lähde: Viestintävirasto)
Ohjeet verkkotunnuksen hakemiseen löytyvät Viestintäviraston sivustolta kohdasta:
Miten verkkotunnuksia haetaan?
1.9.2003 lähtien kaikki fi-verkkotunnukset haetaan ja maksetaan Viestintäviraston fi-verkkotunnuspalvelussa. Hakemuksen tekee joko verkkotunnuksen hakija itse (henkilökohtaisesti tai asiamiehen välityksellä) tai tämän valtuuttama palveluntarjoaja. Hakemuslomakkeessa on annettava yrityksen/yhteisön tai yksityishenkilön nimen, y-tunnuksen/rekisterinumeron taikka henkilötunnuksen ja yhteystietojen lisäksi tiedot verkkotunnukselle määritellyistä nimipalvelimista.Uusien fi-verkkotunnusten hakeminen edellyttää rekisteröitymistä fi-verkkotunnuspalvelun käyttäjäksi. Rekisteröitymällä yritys/yhteisö tai yksityishenkilö saa käyttöönsä käyttäjätunnuksen sekä salasanalistat, joita tarvitaan fi-verkkotunnuspa. (Lähde: Viestintävirasto)
Keskusteluja Webhotelleista:
Suomi24 , Tietoviikko, Pingstate piste nu, Puskaradio (arvosteluja eri webhotelleista),
Comments