Open heippalappuKerrostalojen ilmoistustaululla on yleensä ns. Heippalappuja. Niissä joku tuohtunut asukas kertoo, mikä mättää ja mitä toisten pitäisi tehdä. Tänään ope jätti sitten ihan ikioman heippalapun neukkarin ovenpieleen.

Aika on nimittän syksyllä aloittaneiden opiskelijoiden tulokeskustelujen. Osa opiskelijoista peruu ajan, jonka olen heille varannut asianmukaisesti, siinä ei mitään. Osa jättää tulematta paikalle. Ilmoittamatta.

Olen kuluvan viikon aikana toiminut ns. päivystävänä käkenä tuossa neukkarin oven edessä ja turhautunut odottamaan. Työvuori pöydälläni ei liiku minnekään silloin kun seison odottamassa, tulisiko joku paikalle.

Hyviin käytöstapoihin kuuluu
- ilmoittaa etukäteen jos ei tule paikalle
- pahoitella jos myöhästyy

Et voi  myöskään vaatia sinulle sopivaa ajankohtaa sillä perusteella, että eilen oli bileet, sinulla sattuu olemaan työvuoro, treffit tai että tänään ei ole enää oppitunteja  siihen aikaan kun sinulle on varattu keskusteluaika. Opiskelu on päätyötäsi niin kauan kun olet koulussa.

Työssä ollessasi et voi jättää palaveria väliin sen takia, että eilen tuli juhlittua aamuyöhön tai että pitäisi lähteä mökille leikkaamaan nurmikkoa tai että et vaan muuten ole sillä tulella että työt huvittaisivat. Työpaikalla hommat hoidetaan niin, että kukaan toinen ei (työkaverisi eikä asikas) joudu kärsimään sen takia, että sinä et ole jaksanut/viitsinyt hoitaa hommiasi.

Comments