Blogin aloitus

Aloitin joulukuussa 2006 blogin otsikolla Perheyrittäjyys.
Ongelmat blogipohjan toiminnassa saivat minut harkitsemaan blogin tietojen siirtämistä toiseen ympäristöön.

Alkuperäinen aloitus, julkaistu 13.12.2006

Miksi blogi?

Olen pohtinut mielekästä tapaa säilyttää tutkimusta tehdessäni löytämäni lähteitä, sillä Bookmarks-valikko omalla koneella ei tunnu oikein toimivalta ratkaisulta lähdemäärän kasvaessa jatkuvasti. Havahduin konkreettisesti tähän asiaan kuluvan syksyn aikana vaihtaessani työpaikkaa. Jouduin toteamaan, että en ehdi, enkä jaksa siirtää kaikkia työnantajani verkkosivuille keräämiäni tai työkoneelleni bookmarks-valikkoon säilöämiäni sivustoja. Puhumattakaan erilaisista tiivistelmistä, joita olen kirjoitellut vuosien saatossa. Tästä syystä ajattelin ryhtyä vähitellen keräämään tänne oman tutkimusalani ja kiinnostukseni mukaisia linkkejä, lähdeluetteloita yms. tieteellistä tai tieteen tekemisessä hyödyllistä aineistoa.

Tutkimusalastani ja tutkimusintressistäni

Työskentelen tutkijatohtorina Jyväskylän yliopiston Taloustieteellisessä tiedekunnassa. Tällä hetkellä olen erityisen kiinnostunut perheyritysten sukupolvenvaihdokseen liittyvästä problematiikasta. Tutkijoiden lisääntynyt kiinnostus, kauppatieteissä ja nimenomaan yrittäjyyden tutkimuksessa, on kohdistunut perheyritysten sukupolvenvaihdokseen ja toiminnan jatkumiseen viimeisten 5-10 vuoden aika. Aihe on toki tärkeä ja ajankohtainen. Puhutaan jopa 50 000-60 000 yrityksestä, jotka ovat lähivuosina siirtymässä joko seuraavalle sukupolvelle tai kokonaan uudelle omistajalle. Sukupolven- tai omistajanvaihdos on yksi ehkä kriittisimmistä tapahtumista yrityksen elinkaaren erilaisista siirtymistä. Yrityksen toiminnan jatkuminen on edellytys työpaikkojen pysyvyydelle, verotulojen vakaudelle ja sitä kautta koko yhteiskunnan hyvinvoinnille. Yritykset, yksilöt ja yhteiskunta tarvitsevat toisiaan.


Tässä blogissa oleva aineisto

Tässä blogissa oleva aineisto ei välttämättä ole tieteellisestä/tutkimuksellisesta näkökulmasta ajantasaista. Linkki saattaa päätyä listoilleni jonkun pienen asian takia. Esim. linkissä oleva yritys sopii tutkittavaksi, linkissä on joku viittaus johonkin tutkimukseen tai jotakin muuta omasta näkökulmastani säilyttämisen arvoista. Ts. linkin tieteellinen arvo ja akateeminen laatu voi olla olematon. Vastuu tekstin tieteellisydestä ja sisällön laadusta on aina sen lainaajalla/käyttäjällä/kirjoittajalla itsellään. Jos siis viittaat johonkin tässä blogissa viitattuun lähteeseen, älä tee sitä siksi, että se on tällä sivulla ja sivuja pitää akateeminen ihminen, vaan arvioi sen tieteellinen laatu ja painoarvo itse. Lähteen tieteellisestä painoarvosta voi päätellä yleensä jotakin mm. siinä käytetyistä lähteistä, niiden kirjoittajista ja lähteiden tuoreudesta.

Kommentit ja linkkivinkit ovat erittäin tervetulleita.

Comments