Yrittäjyys on loistava uravalinta! Entrepreneurship can be a great career!
Reilut 10 vuotta yrittäjänä toiminut Markus Havulehto kävi kertomassa omasta yrittäjäurastaan. Havulehto on opiskellut ekonomiksi Hankenilla.

Havulehto kannustaa ryhtymään yrittäjäksi, sillä missään muussa työssä ei voi käyttää hyväksi luovuuttaan niin paljon. Myöskään toisen palveluksessa työskennellessään ei voi tehdä sellaisia kokeiluja, mitä yrittäjänä voi tehdä.

Usein paras business idea löytyy aivan läheltä. Kuten sananlaskussakin todetaan: Ei kannata lähteä merta edemmäs kalaan. Juuri tässä kohdassa tarvitaankin yrittäjämäistä luovuutta, että näkee lähiympäristössään olevat mahdollisuudet uudella tavalla ja kykenee siten hyödyntämään niitä. Yleensä business alkaa pienestä. Sattuma on usein ratkaisevassa roolissa. Sattumaan ei kuitenkaan osaa tarttua, jos ei ole jo vähän valmiiksi miettinyt mitä elämältään ja tulevaisuudeltaan haluaa.


Lopuksi Havulehto sanoi, että asiat pitää aloittaa heti. Ei auta siirtää aloittamista huomiseen tai jonnekin kauas tulevaisuuteen. Et voi kuvitella, että joku toinen tekee asiat puolestasi. Voit saada neuvoja ja vinkkejä, mutta työ ja ajatteleminen sinun on tehtävä itse.


Jos haluat tulla rikkaaksi, tässä on siihen ilmainen resepti:
1)      Ota vastuu
2)      Tunne numerosi:
- missä olet?
- miten voit vähentää menojasi?
- kasvata tulojasi
3)      Opiskele (muutakin mitä on kirjoissa, joita luet kurssilla ja muutakin, mitä opettaja puhuu)
4)      Aseta tavoitteet
- mitä
- miksi
- milloin

Jos kiinnostuit Markus Havulehdon yrityksen tarjoamista tuotteista, yhteystiedot löytyvät tästä linkistä.

Comments