Hyvää vuotta 2017


Kuvat Margit Mannila

Hesburgerin perustajan Heikki Salmelan teesien välityksellä toivotan hyvää vuotta 2017. Nostan ajatuksista  esiin erityisesti seuraavat kohdat kommentein:

Pitää olla halu ja motivaatio. Siis ihan itsellä. Sitä on turha kuvitella saavansa jostakin muualta. Kukaan ei sitä sinulle kaada. Ja tunnet luultavasti sanonnan: kannettu vesi ei kaivossa pysy. Maaseutua ei voi tuoda, mainostivat tuottajat takavuosina. Sama pätee motivaatioon ja haluun. Se täytyy löytyä omasta sydämestä.

Tee pitkää päivää. Et voi kuvitella, että voit pudottaa kynän kädestäsi kun kello tulee neljä. Et voi tehdä sitä toisenkaan palveluksessa, jos tahdot edetä urallasi, kehittää ammattitaitoasi ja tulla syväosaajaksi. Voi olla, että et saa siitä kiitosta, sillä sinut saatetaan kokea uhkaksi. Voi jopa olla, että "kiitokseksi" saat potkut, kun toimit toisella tavalla kuin lauma, jossa olet.

Hae omasta alueesta osaaminen. Mitä haluat oikeasti tehdä, mitä osaat. Tunne siis itsesi ja aseta tavoitteesi kiinnostuksestasi ja osaamisestasi käsin. Pysy itsellesi ja arvomaailmallesi uskollisena ja tee sitä, mistä oikeasti nautit.

Varaudu siihen, että ongelmia on, riittävästi. Kun tarinaasi katsotaan ulkoapäin, nähdään vain onnistumisesi. Kukaan ei tiedä, paljonko aikaa verta, hikeä ja kyyneleitä olet uhrannut urallesi. Kukaan ei näe, kuinka lähellä luovuttamista olet joinakin vaikeina hetkinä ollut. Olet kuitenkin jaksanut nousta yhä uudelleen ja uudelleen ylös. Ja se onkin tärkeintä, sillä elämä ei ole helppoa eikä kukaan ole sanonut että sen pitäisikään olla helppoa, vaikka välillä olet ehkä toivonut sen olevan vähän helpompaa.


https://image-store.slidesharecdn.com/6f1e4762-3048-4cd7-af77-1acc60d4e06e-large.png
Kuvan lähde https://image-store.slidesharecdn.com/6f1e4762-3048-4cd7-af77-1acc60d4e06e-large.png (31.12.2016)

Comments