Keskeisiä kysymyksiä opinnäytetyössä

Kuva Margit MannilaSuurin osa opinnäytetyön tekijöistä törmää samoihin ongelmiin opinnäytetyössään. Yksi juurisyy saattaa olla se, että ei viitsitä oikeastaan perehtyä siihen aiempaan tutkimukseen ja siitä syystä ei ole oikein kartalla siitä, mitä pitäisikään tehdä. 

Nostan jälleen esiin muutaman perusasian, joihin suurin osa opinnäytetyön tekijöistä törmää.


Yleistä opparista löytyy tästä postauksesta Opinnäytetyö (25.10.2018).

Tässä kirjoituksessa olen myös ihan  yleisellä tasolla: Tutkimus- ja kehittämistehtävä prosessina  (25.10.2018).Tässä on erityisesti hahmotettu YAMK opinnäytetyöprosessia. Samat asiat ovat oleellisia myös kandintyössä. YAMK opinnäytetyöprosessi (25.10.2018).Tästä linkistä katso erityisesti Saikkosen kirjoitus, joka on otsikoitu teoreettinen viitekehys.Siinä on hyvä kuvaus siitä, mitä teoreettinen viitekehys tarkoittaa. Esimerkiksi tutkimuksen menetelmät eivät ole teoreettinen viitekehys.


Kun työtä  jäsentää, siitä saa muutamalla pienellä keinolla ammattimaisemman. Opinnaytetyon pituus ja rakenne  (25.10.2018).

Pituus tradenomin työssä on n. 30-50 sivua  YAMK työssä on n. 55-80 sivua. 
Muista kuitenkin, että pituus ei ole se olennaisin asia, vaan se että asiat ovat kohdallaan ja osoitat työssäsi, että olet ymmärtänyt mitä teet ja mitä asiat tarkoittavat.
Tutkimuskysymys on olennainen asia opinnäytetyössä.


Se olisi hyvä olla mahdollisimman selkeä ja yksinkertainen, jotta siihen on helppo vastata.
Tutkimuksen kysmyslomakkeessa esität sellaisia kysymyksiä, joilla saat vastauksen mahdolliseen tutkimuskysymykseesi/tutkimuskysymyksiisi. Hyvä tapa on merkitä mihin tutkimuskysymykseesi lomakkeella olevalla kysymyksellä saat vastauksen.

Hyvä rakenneohje opinnäytetyön lukujen sisältöön löytyy blogistani otsikollaEdit
25.10.2018 (35)

Auta minua pitämään sivusto ajan tasalla. Jos huomaat, jonkun linkkaamisen arvoisen sivuston tai huomaat, että joku linkki ei toimi, laita viesti kommenttikenttään.


Comments