Ajanhallinta Time Management


 (Lähde: Time Management: 44 Key strategies)

Ajanhallinta on avain kaikkeen (Monster.fi)

Ajanhallinnan lyhyt oppimäärä (Ajasto)

Ajanhallinnan ilmaisohjelmat (Ilmasohjelmat.fi)

Järkevä ajanhallinta (Kookas)

Ajankäytön suunnittelu (Tampereen yliopisto)


MindTools (Time Management)Mikä erottaa miljonäärin ja taviksen?  (Kauppalehti) Yllättäen vastaus liittyy aikaan tai paremminkin ajankäyttöön. Aika on tasa-arvoisin asia, joka ihmisellä on. Tosin sekin loppuu aikanaan. Mutta niin kauan kun aikaa on, vuorokauden tuntimäärä on vakio 24 h kaikille. Oli rikas tai köyhä. Aikaa ei voi ostaa rahalla lisää eikä sitä voi myydä kenellekään.

Ajankäyttö on erottaa meidät toisistamme. Siksi on merkityksellistä, miten ja mihin juuri sinä käytät aikaasi.
Edellä mainittu Kauppalehden kirjoitus on lainauksena kirjoituksessani: Tutkielma valmiiksi, jossa käsittelen tutkielman tekemistä. Aseta itsellesi tavoitteet, ota aika haltuusi ja työskentele ahkerasti. Niin saavutat tavoitteesi.

(Edit 2.9.2017)

Comments

time management said…
Tämän sivun alemmassa kuvassa (tärkeys/kiireellisyys-matriisi) piilee minusta hyvän ja kypsän ajanhallinan tärkeinpiä avaimia. Monelle on intuitiivista ajatella niin, että suurin osa ajasta pitäisi työpäivän aikana viettää laatikossa 1 (kiire/tärkeä). Totuus on kuitenkin se, että jos tärkeästä asiasta tulee kiireellinen, niin ajanhallinnassa nimeonomaan jotain on mennyt pieleen. Oikea tapa hallita aikaa, on viettää suurin osa päivästä laatikossa 2. Se symboloi sitä, että osaa aloittaa ajoissa, ja että osaa priorisoida tärkeitä asioita. Sanomattakin on selvää, että laatikon 3 asioita ei pitäsi turhaan tehdä. Monesti kuitenkin juurikin luokkien 3-4 tehtävät estävät laatikossa 2 pysymisen. Eli tässä pitää olla tarkkana.