Kannattaako pienen yrityksen tarjoukseen vastata?

Kun yrittäjä saa tarjouspyynnön hän joutuu aivan ensimmäisenä arvioimaan, kannattaako käyttää aikaa ja laatia tarjouspyynnön mukainen tarjous tai ylipäätään vastata häirikölle, joka uskaltautuu lähestymään asiallaista ja vaippaiän jo aikapäivät sitten ohittanutta yrittäjää ja hänen yritystään.

Pyrkimys välttää renkaanpotkijoita voi joissakin tapauksissa sitten tarkoittaa myös sitä, että potkaisee ulos potentiaalisen liikekumppanin. No ei se mitään tietenkään, sillä asiakkaita tulee ja menee säännöllisin väliajoin kuin busseja ja metroja suurkaupungissa. Osa on täydemmässä lastissa ja osalla on tilaa. Kellonaikakin tuppaa vaikuttamaan asiaan. Ja riskit kuuluvat yrittäjyyteen, joskus kannattaa vastata joskus ei.

Tarjouspyyntöjä tulee tuskin kuitenkaan päivittäin satoja saati tuhansia, joten muutamalle pienelle olisi ehkä kuitenkin järkevää vastata vaikka sitten kieltävästikin, mutta vastata jotakin. Vaikka se, että emme myy tuotettamme kuin tukkuliikkeiden kautta. Tai että kertaostorajamme on 20 000 pussia teetä, muuten suosittelemme kääntymään tavarantoimittajiemme puoleen.

Toisaalta tarjouksen pyytäjälle vastaamattomuus voi kääntyä todelliseksi onnenpotkuksi. Näin koen käyneen itselleni, kun suomalainen toimittaja ei vastannut pyyntööni pienestä teepussierästä. Nimittäin jos olisi vastannut, olisi se rajoittanut tuotettani.

Kysymys on siis tästä tuotteesta. Teksti suoraan yrityksen sivulta:

Tästä tuotteesta olemme erityisen ylpeitä! Kortti edustaa luovaa UltraArt -ajattelua, jossa perinteinen asia toteutetaan vähän uudenlaisena ja yllätyksellisenä.
Tämä kortti on oikeastaan kuori...
Kortin osoitepuolella on teekuppi, jonka päälle voit kirjoitella lämpimän tervehdyksen ystävälle, tuttavalle, liikekumppanille, kummille, kaimalle...


Kuvapuolella on leivontaohje. Ensimmäisessä UltraArt leivontasarjan korttiin olemme valinneet Aleksanterin leivoksen.
Olemme pakanneet kuoreen kaksi Twinings- VANILLA -teepussia.

300-1 Aleksanterinleivos, C5 -kirjekuori, a 3,80 €

UltraArt -tilauslomakkeen löydät oheisesta linkistä.

Comments